среда, 28. јул 2010.

Novi Beograd

Čovek je romantična zverka. Voli da se seća onog što je nekad bilo, da kopa po uspomenama, traži tragove, davno izgubljene u snegu vremena. Volimo da kopamo po tavanima, podrumima, šupama.

I kada trag prošlosti, čovek oseti neku toplinu, tamo, oko srca ili malo niže, u stomaku.

Isto tako, čovek voli i da upoređuje, da se žali, buni i ljuti, tvrdeći da ovo sad više nije kao ono nekad. Valjda smo zbog toga tako sentimentalni na šarm Starog grada, na metuzalemske fasade, - oronule, a neke odevene u novo ruho - na kaldrmu, na spomenike ovome ili onome.

Osvrćući se ka prošlosti, po nekad zaboravljamo sadašnjost, ili budućnost. A budućnost se uveliko krčka u jednom ne tako romantičnom delu grada - Novom Beogradu.

Nekad davno, u jednom vremenu kog se ne valja mnogo ni prisećati, a ni zaboraviti ga, u vremenu kog bolje da nije bilo, Novi Beograd je bio plodno tlo za kiosk-pečurke svih nijansi sive ekonomije. Šta će se, muka naterala.

Tako se on širio, kokao kao šerpa sa vrelim kukuruzom, vrio i pucao po šavovima.

A onda je to neko vreme konačno prošlo, i Novi Beograd procveta!

Beograd je postaje grad svetla. Noć je okupana bojama, a neke od najšarenijih tabli pripadaju baš kazinima - tim gradskim riznicama. Ako želite deo zabave, probajte nešto novo - top online casino iskustvo!

Beton i staklo se prepliću i sijaju na letnjem suncu, dok se zgrade-svemirski brodovi izležavaju na glatkom asfaltu. Ušće i Delta City su tu da zabave western-oriented publiku koja bi htela da potroši. Ako tražite smestaj u Beogradu, najbolje je da se odlučite za Stari Grad. Nije daleko ni od čega što vam duša ište, pa i od og Beograda vas deli samo a ja autobusom.

Za one, romantične duše, koje ipak ne mogu bez patine, tu u blizini je Zemun sa Gardošem i tihim uličicama koje nose mađarski šmek.

webbhotell web hotel Sweden

Нема коментара:

Постави коментар